Welcome! Executive Townhouse: Private Spaces 01
See below for Text-Based Navigation

Click HERE to see the BEFORE!

A F T E R:

The Challenge:
To finish and furnish this 5-storey townhouse in under 4 months.
The Vision:
Each room on the upper levels would be a relaxing, luxurious, inviting retreat with its own personality.

The Process:
Inspired by the kitchen mosaic's spectrum of taupe, pink, green, and turquoise (see "Public Spaces"), we had developed several fabric/colour schemes for the client to choose from.

For the master suite, we turned to a palette of turquoise and deep taupe. Occupying the entire second floor of the townhouse, this suite is a private respite, demarcated by double entry doors painted deep turquoise. In the "lobby" outside the doors is a display gallery in its early stages. Here a school art project, given pride of place on a plexiglas dais, is elevated to fine art. Open the doors to the suite, and one is greeted by a small rotunda -- a transition space made grand with metallic damask wallpaper, papered ceiling, dark crown moulding, and bevelled mirror panels. Set within a niche is a mirrored pedestal, formerly used to support a glass tabletop in their dining room, which showcases a delicate wood bird sculpture.

The bedroom beyond is chinchilla brown, graciously appointed with silvery crystal chandelier and sconces, and shimmery silk and velvet window treatment. The choice of colours here was dictated by the client's request to reuse the custom-made draperies from their previous home. But windows and rooms here are so much grander than in the condo that -- despite our good intentions -- only the deep taupe living room panels could be adapted. Here in the master bedroom, they are topped by a simple tailored valance in muted turquoise. Custom bedding in a melange of patterns in taupe and turquoise graces an impressive four-poster king bed. The wallpaper in the rotunda was a fortuitous discovery in the same palette. Another lucky find was the pair of high double dressers that flank the bedroom fireplace: not only do they exactly fit the niches, they are also an ideal complement to the existing night tables, with perfectly matching wood species and stain. Adding to the romance in this master retreat is a tiny seating area in front of the fireplace, with the client's bergere chairs (given a facelift) and a new tufted ottoman and quirky side table set upon a subtle Tibetan silk and wool rug.

(The Process: Continued)

We invite you to continue exploring our site for design inspiration, then contact us to find out how we can provide 'just the thing' for you!

 Also in this Portfolio:

Living & Dining Rooms:
VIEW | Entertaining Adults
VIEW | The Art of Compromise
VIEW | Pulling It Together
VIEW | Finishing Touches
VIEW | Living & Dining
VIEW | Artful Arrangement
Townhouses:
VIEW | Classic Modernism
VIEW | Executive Townhouse:
-------- Public Spaces | Private Spaces
Family Rooms/Great Rooms:
VIEW | To the Next Level
VIEW | Calm, Cool, and Collected
VIEW | A Collaborative Effort
VIEW | Social Family Room
Condos & Small Spaces:
VIEW | Home Sweet Home
VIEW | Going with the Flow
VIEW | Making it Work
VIEW | Room with a View
VIEW | Eclectic Downsizing
VIEW | Downtown Pied-a-Terre
VIEW | Bungalow Reinvented
VIEW | Cozy Condo
VIEW | Traded Spaces
VIEW | Taking Charge
VIEW | Elegant Condo

Bedrooms:
VIEW | Master Suite Makeover
VIEW | Student's Hideaway
Kitchens:
VIEW | Designed to Sell
VIEW | Condo Kitchen
VIEW | Maximum Function
VIEW | Collector's Kitchen

Home | Services | Portfolio | Testimonials | FAQs | About Us | Contact Us

© JUST the THING Inc. 2017